TEKSTI: KARI KARTTUNEN

 

Vuosi on jälleen vierähtänyt KY:llä. Päätöksiä ja uudistuksia on tehty, tapahtumia järjestetty ja ehkä yksi kaljakin juotu siinä sivussa. Kohta onkin aika siirtyä omalta osaltamme käsitteelliseen yläkatsomoon ja antaa tilaa uusille pelaajille. Kuten entinen KY:n pitkäaikainen työntekijä joskus sanoikin: toimijat vaihtuvat, sirkus jää. Näinhän sen kuuluukin mennä. Mitä vuosi sitten toi tullessaan?

Suhteellisen pomppuisen alun jälkeen tekemisen keskiössä on ollut valtava määrä erilaisia projekteja: viestinnän ja brändin kehittäminen ja selkeyttäminen, uusi opiskelijakeskus, yrityssuhdesektorin konseptien uudistaminen, pohjoismaisen yhteistyön parantaminen sekä kauppislaisten edunvalvonta ovat pitäneet hallituksemme kiireisenä. Hallituksena me olemme koittaneet toimia läpinäkyvästi ja tuoda toimintaamme lähemmäksi jäsenistöä.

Pelkkää leikkiä, laulua ja kokouksissa istumista vuosi ei kuitenkaan ole ollut. Alkuvuodesta julkaistun AllWell?-tutkimuksen mukaan 20 prosenttia Aalto-yliopiston opiskelijoista on vakavassa burnoutin riskissä. Vaikka korkeakoulukohtaiset tulokset eivät ole julkisia, on meilläkin yhteisönä ollut peiliin katsomisen paikka. Jäsentemme henkinen hyvinvointi on nostettu tänä vuonna kehityskohteeksi ja työtä tullaan jatkamaan yhteistyössä koulun kanssa myös seuraavina vuosina.

Vuoden lähestyessä loppuaan mietin myös omaa henkilökohtaista toimintaani ja mennyttä vuotta. Vaikka vuosi antoikin enemmän kuin olisin osannut odottaa, vaati se myös luonnollisesti veronsa. Ajoittain väsymys painoi, mutta vielä piti jaksaa edustaa, valmistella, kommentoida, päättää ja pitää huolta omista. Tehtiin mitä piti.

Kiireeseen ja ajoittaiseen uupumukseen voi varmasti moni samaistua. Meidän tulisi kuitenkin kaikkien muistaa, että ne siisteimmätkään duunit tai projektit eivät saisi rikkoa meidän kaikista tärkeintä työkaluamme: mielenterveyttämme ja kroppaamme. Tulevaisuudessa opiskeluvalintojen rinnalle tulevat myös elämänhallintataidot yhä vahvemmin. Työura, ja elämä itsessään, on kuitenkin maraton, ei sprintti. Tästä voimme kaikki ottaa yhteistä vastuuta ja pitää tiimin muista pelaajista huolta.

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi