TEKSTI: ARTTU AINE


VUOSI LÄHENEE LOPPUAAN ja aikani puheenjohtajana on tulossa päätökseen. Puheita on pidetty, päätöksiä tehty ja edustettu senkin edestä. Uudet toimijat astuvat pian puikkoihin ja meidän on aika siirtyä katsojan penkille. Mitä tänä vuonna sitten tapahtui ja mihin kuntoon KY jää seuraaville tekijöille?

Vuosi 2019 on ollut monella tapaa hyvin poikkeuksellinen vuosi KY:n historiassa. Koulun lopullinen muutto Töölöstä Otaniemeen, uuden kandiohjelman aloitus, KY-talon edistäminen opiskelija-asunnoiksi ja siihen liittyvien väistötilojen pohdinta, mursujaishow järjestettiin Kulttuuritalolla, vaalivuosi ja uuden dekaanin valinta. Paljon on tapahtunut ja välillä on jopa hieman naurattanut, että miten tämä kaikki on voinut sattua samalle vuotta. Ei ole ainakaan käynyt aika pitkäksi!

Kaikki vuoden 2019 askareet eivät ole kuitenkaan olleet pelkästään ruusuilla tanssimista. Opiskelijoiden hyvinvointi on edelleen huonolla tasolla ja Allwell-kyselyn perusteella n. 20% kaikista Aallon opiskelijoista on riskissä uupua. Ongelman tuntuvat kaikki tiedostavan, mutta tähän tulee saada myös niitä kuuluisia ratkaisuja. Opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen tulee olemaan myös ensi vuonna keskiössä.


KY ON TÄLLÄ hetkellä käännekohdassa ja tiukkojen päätöksien edessä. KY-talo menee remonttiin ensi kesän aikana ja suuri osa tiloistamme poistuu käytöstä. Olemme varautuneet ensi vuoden ja tulevaisuuden tilakatoon väliaikaistiloilla, mutta totuus on se, että palvelutasomme tulee hetkellisesti laskemaan ja tarve uusille tiloille korostuu entisestään.

KY:n uusia tiloja edustaa opiskelijakeskus Otaniemessä. Edustajisto päätti selkeällä enemmistöllä, että KY pysyy opiskelijakeskusprojektissa mukana myös jatkossa. Projektin edistäminen hartiavoimin ensi vuoden aikana onkin prioriteetti numero yksi tulevaisuutemme turvaamisen kannalta. Projektin takkuiluun ei yksinkertaisesti enää ole varaa.

Paljon on asioita tehty vuoden aikana, mutta paljon jää tehtävää myös seuraavallekin vuodelle. Voin kuitenkin tyytyväisenä jättää tehtävät seuraajien harteille, koska mielestäni olemme tehneet hyvän pohjatyön, eikä aktiivisten tekijöiden löytäminen ole KY:llä mikään ongelma. Aika on se ongelma, ja tästä kertoo myös, että juuri kun olemme päässeet kunnolla vauhtiin, niin vuosi jo päättyy.

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi