TEKSTI: MARKUS NIEMINEN
KUVA: ANNUKKA LAINE

 

Se tapahtui ihan vahingossa, ilman mitään tarkkaa suunnitelmaa. Kuitenkin se tuntui jotenkin luonnolliselta. Yhtäkkiä tästä lehdestä alkoi muodostumaan todellinen maailmanparannusnumero.

Kansijutussa kohta eduskunnan jättävä Antero Vartia kertoo politiikan parantamisesta ja ilmaston pelastamisesta. Toisessa jutussa  pohditaan rauhan monia erilaisia ulottuvuuksia ja kolmannessa Tarja Halonen kertoo, mitkä ovat tasa-arvon suurimmat uhat tänä päivänä.

Näiden kaltaisiin suuriin ja vaikeisiin ongelmiin viitataan usein pirullisina ongelmina, wicked problem. Niiden ratkaiseminen vaatii paitsi paljon tietoa, myös kykyä nähdä erilaisten raja-aitojen yli ja valmiuksia tehdä yhteistyötä toisenlaisista taustoista tulevien kanssa.

Näiden taitojen opettamista myös kauppis pyrkii vahvistamaan. Tämän lehden kolmannessa artikkelissa kerrotaan suunnitelmista, joissa kandivaiheen laaja-alaisuutta ja ulkomaisten maisterihakijoiden määrää kasvatettaisiin. Johto sanoo, että suunnitelmat veisivät kauppista kansainväliselle tasolle, mutta kaikki eivät näe asiaa samoin.

 

Maailmanparantaminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii nykytilan haastamista. Sitäkin tästä lehdestä löytyy, ja näiden kansien välissä kyseenalaistetaan niin taloustieteen matematiikkakeskeisyys  kuin Arvo-ravintolan bistro.

Kyseenalaistaminen ei tietenkään ole itseisarvo, mutta ehkä opiskelijalehdellä on korostunut vastuu haastaa monien mielissä vakiintuneita ajatusmalleja.

Tässä lehdessä esitetään uusi palsta “Kylteri kyseenalaistaa”. Jääköön tämä nurkkaus lehden pyrkimykseksi parantaa maailmaa myös tulevissa numeroissa!

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi