Kylteri haastatteli HYYn piirissä toimivan Helsingin akateemisten kinkyjen, tuttavallisemmin Häkin, varapuheenjohtaja sudoBaconia.


TEKSTI VICTORIA ODUM
KUVA JAAKKO KAHILANIEMI

 

Mikä ihmeen kinkkuus?

Välillä siihen kuuluu joulukinkkukin, mutta harvemmin. Kinkyydessä on kyse siitä, että ollaan avoimia kaikenlaisille mieltymyksille kunhan toiminta on vapaaehtoista ja lainmukaista. Kukin saa kiksejä vähän mistä saa, mitään erityisiä rajoitteita ei ole. Osa kinkymieltymyksistä on helpommin ymmärrettäviä kuin toiset, joita ei sitten välttämättä ole kovin suotuisaa paljastaa sukulaisille – saatika näyttää.

Oletteko te jotain pervoja?

Aina ja joka ikinen hetki! Riippuu keneltä kysyy. Emmeköhän me kieltämättä ole aika pervoa sakkia, mutta meidän mielestämme taas monet muut voivat olla aika tylsiä.

Mitä te oikein haluatte saavuttaa?

Haluamme poistaa kinkyilyyn liittyviä ennakkoluuloja ja sivistää uteliaita BDSM:stä ja muusta tähän toimintaympäristöön liittyvästä touhusta. Tarjoamme kinkyilystä kiinnostuneille turvallisen ympäristön, jossa oppia, miten pervoilla muut osapuolet huomioiden. Tapahtumissamme kunnioitetaan yksityisyyttä sekä identiteetin että koskemattomuuden osalta. Tieto osallistujista ja tapahtumista pysyy läsnäolijoiden keskuudessa, kuvien ottaminen on usein kiellettyä tai rajattu erikseen osoitettuun tilaan, ja jokaisen omien rajojen kunnioittaminen on ehdotonta.

Onko toimintanne pelkkiä orgioita?

Kuka sinulle niistä kertoi!? No joo, niitä on suurin piirtein joka toinen kerta ja ainakin joka toinen haastattelu. Viimeksi ei ollutkaan, joten… Sellainenkin toiminta on mahdollista, tosin harvemmin, tai emme me ainakaan myönnä mitään. Kahdesti vuodessa pidettävä sidontakurssi on Häkin merkittävintä toistuvaa toimintaa. Saatamme myös järjestää muunlaista koulutusta, esimerkiksi tammikuussa meillä oli lateksityöpaja, jossa suunniteltiin ja valmistettiin vaatteita. Meillä on välillä paneelikeskusteluja BDSM-skeneen liittyvistä aiheista. Tänä keväänä menemme katsomaan 50 Shades of Grey -jatko-osaa ja Tom of Finland -elokuvaa. Toiminta riippuu paljon siitä, mistä yhdistyksen jäsenet ovat kiinnostuneita.

Faktat kuntoon

BDSM on sateenvarjotermi erilaisille dominointiin ja alistumiseen liittyville seksuaalisille mieltymyksille. Siihen voi kuulua esimerkiksi kurinpito, liikkumisen tai aistien rajoittaminen ja kivun tuottaminen. Populaarikulttuurissa alistava osapuoli kuvataan usein miespuolisena henkisistä traumoista kärsivänä kontrollifriikkinä. Alistuva osapuoli taas kuvataan epävarmana, dominanttiin nähden yksiulotteisena hahmona. Fetisseistä ei voi kuitenkaan vetää johtopäätöksiä henkilön luonteesta tai vaikkapa tasa-arvonäkemyksistä. Monesti jonkin asian kiihottavuus perustuukin juuri siihen, että sitä pidetään epäsopivana tai kiellettynä. BDSM-leikeissä kaikki valta on lopulta alistuvalla osapuolella, sillä hän asettaa rajat sille, mitä hänelle saa tehdä.

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi