Slushin toimitusjohtaja Eerika Savolainen.

Mistä haaveilet, Eerika Savolainen?

Minulle ei ollut missään nimessä selvää, että minusta tulisi toimitusjohtaja. Tälle matkalle on mahtunut monia hetkiä, jolloin olen puntaroinut, haluanko ottaa vastaan seuraavan haasteen Slushilla. Uteliaisuus on aina pakottanut sanomaan kyllä.

Uskon siihen, että Slush on nuorelle paras paikka oppia yrittäjyydestä – ennen kuin hän perustaa oman firman tai hyppää töihin kasvuyritykseen. Unelmani toimitusjohtajana onkin jättää Slush sellaiseen kuntoon, että se toimii Euroopan parhaisiin kasvuyrityksiin vertautuvin standardein ja prosessein. Mitä vahvemmin pystymme simuloimaan startupia täällä, sitä paremmat eväät annamme työntekijöillemme omien firmojen rakentamiseen tulevaisuudessa.

Me Slushilla ajattelemme, että yrittäjyys on tehokkain tapa muuttaa maailmaa. Jotta muutos olisi sen suuntainen kuin toivomme, firmojen tulisi koota tiimeihinsä monimuotoinen joukko ihmisiä erilaisista taustoista. Lisäksi meidän pitäisi yhä aktiivisemmin keskittyä ratkaisemaan ongelmia, joilla on oikeasti merkitystä. Sen sijaan, että tyytyisimme inkrementaalisiin parannuksiin, haluamme kannustaa yrityksiä tekemään aidosti kunnianhimoisia ratkaisuja.

Mitä pidempään seuraan läheltä kasvuyrittäjiä, sitä merkityksellisemmältä ja mielenkiintoisemmalta oman firman perustaminen alkaa minusta tuntua. Olisihan se nyt ihan sairaan siistiä. Se ei ole asia, jonka voin pakottaa tapahtumaan heti. Haluaisin kuitenkin puskea itseäni siihen suuntaan.

Eerika Savolainen on kasvuyritystapahtuma Slushin toimitusjohtaja ja tuore kauppatieteiden maisteri.

05/2022 | Henkilöt

 

Teksti: Sara Argillander

Kuva: Joonas Määttä

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi