SANOTAAN, ETTÄ KY on kokemus, joka ei pääty koskaan. Tämän väitteen todenperäisyydestä huolehtii KY:n Seniorikilta, joka toimii linkkinä valmistuneiden KY-aktiivien ja muun kylteriyhteisön välillä. Seniorikilta järjestää omia tapahtumia, sekä tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua tietyille KY:n tapahtumille, kuten vuosijuhliin ja Hukkaputkeen.

Vuoden 2020 alussa Seniorikilta muuttaa nimensä KY alumniksi. Uudella nimellä on tarkoitus valmistautua aikaan, jolloin jäsenistö ei ole enää pelkästään suomenkielistä, sekä pyyhkiä pölyjä liian vanhahtaviksi koetuista mielikuvista.

”Seniori on ollut liian helppo mieltää seniiliksi”, toteaa Seniorikillan tämän vuoden varapuheenjohtaja Anu Torkko.

Myös muita muutoksia on tulossa: vuoden alusta vielä tutkintoa suorittavat pystyvät liittymään jäseneksi ja osallistumaan toimintaan, kertoo tänä vuonna puheenjohtajana toiminut Linda Löfbacka. Tarkoituksena on sujuvoittaa siirtymistä opiskelijayhteisöstä alumniyhteisön jäseneksi. Myös aikaisemmin kerätty vuotuinen jäsenmaksu poistuu.

”Pyrkimyksenä on saavuttaa entistä suurempi joukko vanhoja KY-toimijoita”, tiivistää Löfbacka.

AIKAISEMPINA VUOSINA SENIORIKILTA on saattanut näyttäytyä vanhojen hallituslaisten ja sihteerien keskinäisestä toiminnalta. Tehtävien uudistusten avulla halutaan Löfbackan ja Torkon mukaan korostaa, että toiminta on tarkoitettu kaikille entisille KY:laisille jaosto- ja kerhojäsenistä alkaen. Tarkoitus ei kuitenkaan ole muuttua kauppakorkeakoulun yleiseksi alumnijärjestöksi.

”Meidän toimintamme on heille, joille KY on ollut tärkeä yhteisö opintojen aikana” Anu Torkko toteaa. Jäsenkyselyn perusteella yhteisön ylläpitäminen ja KY-muistelointi ovat olleet myös jäsenistön keskeiset toiveet killan toiminnalle.

Toisaalta väistyvä puheenjohtaja Linda Löfbacka toivoo tulevaisuudessa myös lisää yhteistyötä ainejärjestöjen kanssa. Osalla ainejärjestöistä on omaa vahvaa alumnitoimintaa, ja yhteistyö voisi mahdollistaa paremman alumnikokemuksen kaikille valmistuneille kyltereille.

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi