Alvar Tallskogin mukaan onnistuneet juhlat syntyvät hyvästä DJ:stä, tilan äänimaailmasta ja avoimin mielin juhlivista ihmisistä.

 

TEKSTI ALBA BUQAJ
KUVAT JAAKKO KAHILANIEMI

 

Yläasteikäisiä Alvar Tallskogia ja hänen ystäväänsä Otto-Wille Kostea turhautti. He olivat opetelleet soittamaan levyjä ja halusivat kovasti keikalle viihdyttämään ihmisiä, mutta täysi-ikäisyyden vaatimus esti nuorten miesten pääsyn klubeille soittamaan. Kolme vuotta tuntui pitkältä ajalta odottaa, joten he päättivät ryhtyä itse toimeen.

“Päätimme, että tekisimme niin siistejä juttuja kun oli silloin mahdollista”, Tallskog sanoo nyt kuusi vuotta myöhemmin.

Hän on sittemmin soittanut levyjä kymmenissä juhlissa, isännöinyt Bassoradion Starboard-ohjelmaa, järjestänyt suosittuja tapahtumia ja aloittanut vuonna 2014 opinnot kauppakorkeakoulussa. Parhaillaan 21-vuotias Tallskog opiskelee kauppakorkeakoulun markkinoinnin kandidaattiohjelmassa.

 

alvar_1

 

Keväällä 2015 Tallskog oli mukana järjestämässä Uusi Aalto -tapahtumaa, joka järjestettiin Aalto Design Factoryllä.

“Mietin siihen aikaan sitä, että Aallossa on tosi paljon porukkaa, joka ei hirveästi lämpene perusopiskelijabileille”, hän kertoo.

Tapahtuman järjestäminen oli kokeiluna vaivan arvoinen ja toteutus onnistunut. Tapahtuma keräsi hyvää palautetta, mutta loppujen lopuksi siihen laitettua panosta ei palkittu tarpeeksi suurella kysynnällä jatkosta, mikä olisi motivoinut kehittämään konseptista jatkuvamman.

Tallskogille hyvä meininki on ollut tärkeää kaikissa projekteissa, mutta määrätietoisuus on ollut aina ajavana taustavoimana. Hän haluaa jatkaa niiden asioiden parissa, joista on intohimoinen mutta silti pitää bisneslähtökohdat mielessä.

“Vaikka haluan tarjota ihmisille hyvän kokemuksen, kaikki tekeminen ei voi olla pelkästään hyväntekeväisyyttä”, hän sanoo. Luovaan ja kulttuuripainotteiseen työhön kauppakorkeakoulu luo Tallskogin mielestä mahdollisuuden toteuttaa omaa intohimoa ja silti tehdä siitä kannattavaa.

“Bisnesosaaminen tuo tekemiseen lisäarvoa.”

Tulevaisuudessa hän ei halua olla vain graafikko tai tapahtumatuottaja vaan työskennellä samojen aiheiden äärellä enemmän ylätasolla – siihenkin hän tietää kaupallisen osaamisen olevan välttämättömyys.

alvar_2

 

Vuosi sitten Tallskog ystävineen osallistui viime tingassa ideakilpailuun, jonka avulla haettiin uutta päävuokralaista Valkoiseen saliin, historialliseen juhlatilaan Helsingin torikortteleihin.

“Tein todella kalliista paperista taidelehden, jossa esittelimme konseptimme. Taitoin sitä 23 tuntia putkeen, juoksin aamulla painoon ja vein toimistolle juuri ennen sen sulkeutumista.”

Spontaani mahdollisuuteen tarttuminen johti toivottuun lopputulokseen. Syyskuun 15. päivänä puhelin soi ja Tallskog ystävineen toivotettiin tervetulleeksi torikortteleihin.

 

’’Tällä tasolla tekeminen ei millään olisi ollut mahdollista, jos ei olisi uskonut vähän liikaakin itseensä.’’

 

Valkoinen sali on toteutunut haave Tallskogille.

“Unelma omasta paikasta on toki kummitellut takaraivossa, mutta olen jotenkin ajatellut, että se ei ole realistista ainakaan tällä hetkellä.”

Toden totta – harvalla 21-vuotiaalla on vapaat kädet luoda jotain täysin omaa arvokiinteistössä kaupungin ytimessä.

“Tällä tasolla tekeminen ei millään olisi ollut mahdollista, jos ei olisi uskonut vähän liikaakin itseensä”, hän toteaa.

Toiminta Valkoisessa salissa alkaa näillä näkymin tämän vuoden syyskuussa ja pyrkimyksenä on tarjota mahdollisimman laajaa ja kiinnostavaa kulttuurisisältöä kaupunkilaisille. Yksityiskohdat muotoutuvat vielä, mutta varmaa on, että jotain erityistä on tulossa.

 

alvar_3

 

Valkoinen sali ei kuitenkaan ole hänen ainoa lähitulevaisuuden projektinsa. Parhaillaan Tallskogin pitää kiireisenä bilekonsepti Sumatra. Ideana on järjestää säännöllisesti joka kerta eri tilaan sijoittuva ja erilaisen teeman ympärille rakentuva tapahtuma, johon on kerätty iso kasa lahjakkaita musiikintekijöitä. Ensimmäinen Sumatra järjestettiin Teurastamon Kellohallissa huhtikuun alussa. Yhden aikaan yöllä jono oli kymmeniä metrejä pitkä ja moni joutui kääntymään ovella – Sumatra oli siis menestys.

 

Yhden aikaan yöllä jono oli kymmeniä metrejä pitkä ja moni joutui kääntymään ovella.

 

Teini-ikäisistä asti yhdessä soittaneet Tallskog ja Koste tekevät edelleen keikkoja yhdessä. He kuitenkin vaihtoivat jokin aika sitten nimensä Hemo DJ:stä Alvar & OW:ksi uusiakseen imagonsa muuttuneen musiikkityylin mukaiseksi. Tallskog kertoo tämän vaativan taas uutta pohjatyötä, mutta muutos oli tarpeellinen, jotta alkuajoilta asti läsnä ollut Nu Disco –leima saataisiin karistettua. DJ-töiden ja tapahtumanjärjestämisen kautta Tallskog varmasti tietää, mistä hyvät juhlat syntyvät. Kaikki lähtee kuulemma avoimin mielin juhlivista ihmisistä ja hyvästä DJ:stä.

“Myös asiat, kuten tilan värit, miten tilaan tullaan, miten ihmisvirta liikkuu tilassa sekä missä kohtaa baari ja narikka ovat vaikuttavat tunnelmaan ja viihtyvyyteen. Näistä jutuista oppii enemmän sitä mukaan kun näitä hommia tekee”, Tallskog sanoo.

 

 

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi