Moni Töölön Raflassa ruokailleista on huomannut viime kuussa hienojen Domus-tuolien kadonneen. Kylteri selvitti, kuka tuolit vei.

 

TEKSTI: LASSE KAARTINEN
KUVA: ANNUKKA LAINE

 

Kylterin toimitus sai marraskuussa huolestunutta lukijapalautetta, jossa pyydettiin selvittämään, mihin ovat Raflasta kadonneet Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat Domus-tuolit. Tilalle oli tuotu kovia, kuluneita tuoleja ilman samaa charmia. Fazerilla ei ainakaan tuolien katoamiseen olla syypäitä, kerrotaan Raflan henkilökunnan keskuudesta.

Syyllinen löytyy helposti aulasta: sehän on Aalto-yliopisto itse! Tuoleja ei ole siis heitetty roskiin?

”Ei missään nimessä! Ne ovat verhoiluliike Wiikissä kunnostettavana”, kertoo Aallon Business 3.0 -projektin kiinteistökoordinaattori Mia Mustonen puhelimitse. Syksyn aikana tuolit on kerätty Töölön kampukselta ja viety kunnostukseen. Siellä tuolien puuosat maalataan kiiltävän mustiksi, verhoilu tehdään uudelleen ja pehmusteet vaihdetaan. Sen jälkeen tuolit tuodaan Otaniemeen kauppakorkeakoulun uusiin tiloihin.

Tuoleja entisöidään eri kangasvaihtoehdoilla, joita on nyt toteutettuna jo kolme erilaista. Ei siis syytä huoleen: alun perin opiskelija-asuntola Domus Academicaan suunnitellut tuolit palaavat vielä kauppakorkeakoulun tiluksille – olkoonkin sitten Otaniemeen.

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi