TEKSTI: JENNI TOIVONEN
KUVA: PÄÄTOIMITTAJA KUVA-ARKISTO

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia .                                                      

Siksi mekin Kylterin toimituksessa päädyimme tekemään jotakin poikkeuksellista. Tai jos tarkkoja ollaan, ennennäkemätöntä. Ja todiste siitä on silmiesi edessä: Kylterin erikoispainos, joka on suunnattu juuri Sinulle, mursu.                                                             

Mikäli mursu tuo mieleen vain syöksyhampaisen hyljettä muistuttavan nisäkkään, suosittelen aluksi lukemaan nimityksen alkuperästä kertovan artikkelin. Jutusta löytyy muuten ripaus KY:n vaiherikasta historiaa; niin opiskelijayhdistykselle valikoituneesta merkistä kuin akateemisten traditioiden muodostumisesta.

Mursujen ohella kauppakorkeakoulun käytävillä saattaa kuulla puheita kahdeksasta muusta eläinlajista, tai -hahmosta. Jokaisella kauppiksen opintosuuntauksella on näet oma stereotyyppinen nimikkohahmonsa, ja nämä hahmot esitelläänkin Eläinhahmonarratiiveja kauppakorkeakoulussa -artikkelissa. Eri opintosuuntien edustajiin liittyvistä kuvauksista on käyty keskustelua kylterien suosimalla KY-kanavalla Jodelissa. KY-kanavan selaamisesta onkin muodostunut monen kylterin ajanviettotapa, onhan kanavalla yli 14 000 seuraajaa. Kuinka yhteisöllinen tämä tuhatpäinen anonyymiporukka oikeastaan on? Entä millaista keskustelua kanavalla käydään? Näitä kysymyksiä pohdiskelen lehden pääjutussa. Työnhaku ja siirtyminen työelämään ovat ajankohtaisia aiheita mursunkin elämässä. Erityisesti opintomenestyksen painoarvo herättää keskustelua niin työnantajien kuin -hakijoiden keskuudessa. Onko arvosanoista avain menestykseen? Entä millaisia ajatuksia Kylterin toimitusavustajalla on vastavalmistuneiden työmarkkinoista korona-ajan jälkeen? 

Elämäsi ikimuistoisimmat hetket ovat nyt käsillä, ja niistä suosittelen ottamaan kaiken ilon irti. Samoilla linjoilla on myös taloustieteen apulaisprofessori Matti Sarvimäki, jonka mietteitä mursuvuodelle voit lukea lehden lopusta. 

Vielä loppuun tahdon esittää sydämelliset onnittelut opiskelupaikastasi ja toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi kyltereiden maailmaan!

Mursuterveisin 

Jenni Toivonen

Kylterin päätoimittaja

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi