TEKSTI: MAIJA HIRVO
KUVA: ATTE MAKKONEN

 

Haasteiden etsiminen ja niiden vastaanottaminen on tärkeä ominaisuus. Nykyään puhutaan paljon siitä, että noin 70 prosenttia oppimisesta tapahtuu tekemällä. Keskeistä on tehdä niitä asioita, joita ei ole tullut tehtyä aikaisemmin. Nämä asiat ovat haasteita, koska niitä tekemällä mennään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Uusien haasteiden vastaanottaminen tarkoittaa myös sitä, että on uskallettava pyytää ja ottaa vastaan palautetta sekä neuvoja. Itselläni hyppy johtamaan kauppakorkeakoulua oli iso haaste. Tämä on aivan erilainen tehtävä kuin aikaisemmat työni.

Olin vuonna 1992 vierailevana professorina Hongkongin yliopistossa ja aloin tekemään tutkimusta johtamisen haasteista Kiinassa. Päätin tehdä työn kunnolla ja lähdin kiertelemään yrityksiä paikallisilla busseilla ja junilla ympäri Kiinaa. Ei ehkä ensimmäinen asia, joka ihmisillä tulisi mieleen, mutta opin valtavasti ja oli se loppupeleissä todella hauskaakin.

Haasteiden läpikäymisessä sosiaalisen pääoman ylläpitäminen ja hyödyntäminen, omien kokemusten jakaminen sekä keskustelu itselle tärkeiden ihmisten kanssa auttavat paljon.

Ingmar Björkman
Kauppakorkeakoulun dekaani

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi