Screeshots of O'Reilly, Harvard Business Review and other websites

Aallon piilotetut helmet – Tiesitkö, että saat aaltolaisena Nämä työkalut käyttöösi ilmaiseksi?

Kaikki tietävät opiskelijoiden alennukset junalipuista ja Burger Kingistä. Mutta näppärä Aallon opiskelija hyödyntää paljon hyödyllisempiä ja arvokkaampia resursseja, joista suurin osa ei ole kuullutkaan.

HBR-artikkeleita äänikirjana

Miltä kuulostaisi saada Harvard Business Review’n parhaita artikkeleita äänimuodossa ilmaiseksi? Kuka tahansa Aallon opiskelija pystyy lataamaan nämä ja kymmeniä muita talous- ja teknologia-aiheisia kirjoja kännykkäänsä O’Reilly Median sovelluksen avulla.

Sovelluksen käyttäminen vaatii kuitenkin pientä, täysin sallittua temppuilua. Käyttäjätietojen luomiseksi on ensimmäisenä kirjauduttava O’Reillyn selainversioon esimerkiksi oppimiskeskuksen sivujen kautta käyttämällä @aalto.fi-sähköpostia. 

Seuraava askel on käyttää salasanan vaihto ja unohdin salasanani -linkkejä, joiden avulla palveluun saa luotua henkilökohtaisen salasanan.

Tämän salasanan ja @aalto.fi-osoitteen avulla on mahdollista kirjautua mobiilisovellukseen ja saada käsiinsä palvelun koko sisältö.

Ammattitason PowerPoint-esityksiä

Jos on sattunut pyörähtämään lähes missä tahansa keskustan konsulttiputkassa, on päässyt tutustumaan think-cell:iin; PowerPoint-lisäsosaan, jonka avulla pystyy tekemään tavallista hienompia kuvioita nopeammin.

Myös Aalto tarjoaa think-cell:n kaikille opiskelijoille. Sen saadakseen ei tarvitse kuin kirjautua Aallon sovelluspalveluun osoitteessa download.aalto.fi ja ladata think-cell. Tämän jälkeen se ilmestyy uutena valikkona PowerPointin insert-välilehdelle.

Ja kun Aallon sovelluspalvelusta puhutaan, löytyy sieltä koko joukko muitakin mielenkiintoisia ohjelmistoja. Esimerkiksi ilmaiseksi ladattavissa oleva EndNote helpottaa viitteidenhallintaa, ja on erityisen hyödyllinen opinnäytettä kirjoittavalle. 

Atlas.ti on puolestaan tunnettu laadullisen tutkimuksen työkaluna, jonka avulla voi visualisoida ja luoda yhteyksiä teksti-, kuva- ja videoaineistojen välillä. Atlas.ti soveltuu kuitenkin myös kirjallisuuskatsausten hallintaan ja on siten hyödyllinen lähes kaikkien kyltereiden tarpeeseen.

Taloudellisia ennusteita

Kauniit kaaviot vaativat tuekseen hyvää dataa, mutta datan saaminen erityisesti tulevaisuudesta voi olla yllättävän vaikeaa.

Onneksi Aallon palveluiden kautta on mahdollista päästä hyvinkin uskottavien talousennusteiden äärelle. Opintokeskuksen kautta löytyvä ProQuest-palvelu tarjoaa Fitch Solutionsin ja Oxford Economicsin raportteja, joissa ennustetaan talouden kehitystä eri maissa ja sektoreissa aina 2030-luvulle asti.

Fitch ja Oxford Economics ovat molemmat oikein päteviä arvaustoimistoja, joiden tuottamista ennusteista maksetaan suuria summia. Se ei toki tarkoita, että ennusteet olisivat läheskään aina oikeassa.

 

11/2022 | Artikkelit, Yhteisö

 

Teksti: Markus Nieminen

Kuvitus: Petra Weiste

Haluatko kirjoittaa tai kuvata Kylteriin? Onko sinulla juttuvinkki?

Näköislehti

Kylterin kansi